Wednesday, April 19, 2006

KAMA

Homme toimub rahvusvaheliste toitude mekkimine, aga ennem peab muidugi igaüks midagi kodus valmis küpsetama. Brecht käis vahepeal Belgias ja töi hunniku shokolaadi, Maria tuli just itaaliast ja teeb tiramisut, ameeriklased hamburgereid. Leidsin ükspäev poest keefirit ja mötlesin siis kama teha, et otsin kuskilt bio poest odrajahu ja keeran mingi käki kokku. Pole kunagi huvi tundunud, et millest kamajahu öieti koosneb ning uurisin siis nüüd Eesti rahvustoite ja sain teada, et kamajahu koosneb neljast erinevast teraviljast. Kama jääb seega välja, küll vöin joogiks pakkuda kasemahla, meemödu vöi leivakalja. Külmale lauale käib sült vöi seajalad tarrendis, vobla ning munavöi. Veel on mul vöimalus teha kanepi- vöi hernetempu, mulgikapsaid, körti, piimasuppi kruupidega vöi räimesuppi. Ja siis muidugi toidud verest. Ausalt öeldes ma ei teadnudki, et lisaks verikäkile ning verivorstile, on olemas veel veripannkoogid ja verileib... euuu, vaesed vanad eestlased. Jään siis vist munavöi ja Odrakaraskite juurde, kui ma odrajahu leian....ja kui ei leia, ostame lätlastega vene viina ning heeringat ja sibulat ja hapukoort...

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

kasemahlaga ei peaks ju ka probleeme olema. kui kaske ei leia, siis võta Moselist üks kannutäis ja keegi ei tee vahet:)

muide, alati võid teha täidetud mune, singirulle ja muud kraami ning siis kinnitada kõigile, et eestist alguse saanud värk.

10:09 AM  
Blogger anyy said...

moskovskaja ja heering ja sauer sahne ja zwiebel läksid käiku ning köik plaksutasid käsi

6:54 AM  

Post a Comment

<< Home