Monday, April 03, 2006

Die erste Sprachstunde

Päris keeruline on ennast eesti keelele lülitada, kui muidu tuleb purssida inglise, itaalia, jaapani ja vene keeles. Täna oli siis meie esimene keeletund, oma üheteistkümne aastase praktikaga pääsesin tasemelt teise rühma, ganz gut! Grupis on küll ainult kaks meessoost isikut, aga see-eest on meil väga kena tuutor, kreeka juurtega ja öpib geograafiat. Täna tegi meile testi, kus küsis saksa kantslereid aastast 1949 ning köiki liidumaid, körgemiad tippe koos körgustega, valitsevaid parteisid, ministrite arvu usw, ja need kes 65% kokku ei saanud, pidid 14.00-19.00 seitse päeva nädalas kolm nädalat järjest Saksamaa kohta lisakursuse vötma. Loomulikult oli see Uzo (nali Jaapani k) sissejuhatuseks.

Aga muidu on nädalaga moodustunud juba väikesed seltskonnad ja meie omas on köige jutukam itaaliast pärit Maria, kes oskab saksa keeles öelda ainult "IShh KOmme AUs ITAli und Ishh KAnn NIcht Deutsch, aga see-eest räägib täiesti arusaadavalt, kuid tugeva itaalia aktsendiga inglise keelt ja jaapani keelt. Kes teab, siis Maria meenutab väga Marjet, kuna temaga juhtub ka kogu aeg midagi. Kukub trepist alla, väänab purjuspeaga jala, astub oma ainsatele tenkadele augu sisse, omab igasugu vidinaid 80ndatest, pastakat, millel on 20 eri värvi... exetera-exetera : ) Siis on veel üks Viinis öppiv austerlane Susanna, kelle emakeel on saksa keel aga, kes oskab ka hästi inglise keelt ning siis üks päkapiku suurune Cosumo Jaapanist, kes oskab tsut-tsut inglise keelt ja mitte üldse saksa keelt. Viimased kaks päeva üritame Mariaga Cosumole auku pähe rääkida, et ta Jaapani tantsu meile öpetaks, mis pidi super naljaks olema, aga Cosumo ei vöta vedu. Igaljuhul on meil kogu aeg väga löbus. Eile käisime veinikeldris 5 euro eest veine degusteerimas, kus mul tuli ühele tuutorile rääkida perestroikast, glasnostist, eesti poliitikast, iseseisvumisest, kommunismist, venelaste iseloomuomadustest- ise ka imestasin, kus ma ikka luuletada oskan. Kuna kell oli alles 22.00, siis me ei viitsinud koos teistega koju minna, vaid vötsime lisaks ühe veini ning lahkudes haaras Maria veel neli puudelit kaasa : ) tore-tore. Väga hea kohalik valge halbtrockenen Wein oli.

Ilmaga on siin küll nigelasti, iga päev sajab paar tundi ja kogu aeg on sompus. Soe, aga sompus. uuh, igav jutt, aga mötlesin, et teen tutvustava ringi ära. Bis-bald!

4 Comments:

Blogger anyy said...

Katsetan seda kommimist

8:03 AM  
Anonymous Anonymous said...

Ja, es arbeitet ganz gut jetzt. :)

Kõlab nagu lõbus oleks...

6:39 AM  
Anonymous Anonymous said...

mina olin siis see Anonymous.

6:40 AM  
Anonymous Anonymous said...

Heip!

Kõlab nagu oled mõnusalt sisse elanud :)

Kas sa oma hoti meili ka loed saatsin sulle sinna ühe küsimuse?

10:20 AM  

Post a Comment

<< Home